Arbetsbeskrivning

Som controller kommer du att ha varierande arbetsuppgifter så som:

  • Månadsrapportering inklusive projektledning, fakturering och analys
  • Månadsbokslut inklusive fakturering och viss löneadministration
  • Uppföljning av projekt och dess lönsamhet
  • Månads-, kvartals- och årsrapportering på engelska till våra ägare Publicis Groupe
  • Statistik och KPIs
  • Budgetering och prognostisering
  • Bistå VD och ledningsgrupp med rapporter, analyser och rådgivning i ekonomiska frågor och löpande uppföljning
  • Koordinera processer och uppföljning med Publicis Groupes Shared Service Center i Polen som ansvarar för bokföring och lönehantering
  • Ansvara för uppföljning av internkontrollrutiner på byrån

 

Vem söker vi?
Vi tror att du är i början av din karriär och letar efter en utmanande roll i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö. Då Saatchi & Saatchi består av cirka 20 medarbetare utgörs ekonomifunktionen av en controller. Du kommer därmed att arbeta självständigt och tillsammans med VDn ansvara för ekonomin på byrån. Samtidigt är du del av ett nordiskt finance team och har 8 controller kollegor på andra byråer inom koncernen i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Samtliga i teamet rapporterar till den nordiska CFOn som är placerad i Norge.

Vi söker dig som är proaktiv, strukturerad, detaljorienterad, noggrann och kvalitetssäkrande. Då arbetsuppgifterna kommer att variera mellan högt och lågt är det viktigt att du är prestigelös och flexibel. Vi sätter stor vikt vid personlighet och driv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi. Det är meriterande med en specialisering inom redovisning eller finans. Vidare ser vi gärna att du har några års erfarenhet av arbete med redovisning samt vana av att arbeta i ekonomisystem. Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift, då koncernspråket är engelska. För att bemästra rollen ser vi även att du har mycket goda kunskaper i MS Office, särskilt i Excel.

Startdatum: så snart som möjligt
Anställningsform: heltid, tillsvidareanställning med provanställning
Kontor: Drottninggatan 95A, Stockholm

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen att ansöka omgående med CV och personligt brev till nordic.hr@publiciscommunications.com. Vi ser fram emot din ansökan!