Ny konst i våra lokaler på Drottningatan

I serien Limbs har Johanna arbetat med motiv som sammanfogar kropp, föda och objekt. Genom kompositioner som lånar former från dessa tre känsloladdade områden vill hon undersöka hur vi tolkar och skapar associationer mellan dem. Hennes tydligt grafiska formspråk och skruvade motiv utgör tillsammans en slags kontemporär, avskalad surrealism som ger utrymme för betraktaren att fylla på med sina egna fantasifulla tolkningar. Även namnen på verken har en viktig roll, då de agerar ledtrådar till ursprungsidé och möjlig association och bekräftar eller avfärdar därmed vad vi tror eller inte tror.

Johanna Berg studerar vid Konstfack (MFA) och arbetar som frilansande designer och
illustratör. I hennes verk blandas det kommersiella med det konceptuella, i gränslandet mellan
konst och design.

Limbs kommer att hänga hos oss fram till våren, för att komma förbi och kika maila till galleri@saatchi.se.